tiistai 11. toukokuuta 2010

Biologian ja maantieteen opetus siirtyi Secon Lifeen

ITK-päivien näyttävin esitys oli Sotungin lukion hanke, jossa virtuaalimaailma Second Life oli valjastettu hyötykäyttöön biologian ja maantieteen opetuksessa.

Oppiminen tapahtuu kuvitteellisella Sotunki-saarella, jonne oppilaitoksen opettajat ovat luoneet erilaisia 3d-maailmaan sijoittuvia aktiviteetteja, kuten videoluentoja. Opiskelijat ja opettajat voivat kokoontua yhteen ja vaihtaa ajatuksiaan reaaliaikaisesti omien avatariensa kautta joko puhumalla tietokoneensa mikrofoniin tai chättäämällä.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun näin mielestäni jonkin täysin erilaisen ja käänteentekevän opetusmetodin ITK-päivillä. Mielenkiintoiseksi hankkeen tekee se, että periaatteessa Sotungin lukio tarjoaa oppilailleen Second Lifen kautta lähiopetusta etänä.

Koska Sotunki-saaren luomiseksi on kulunut hirveästi vaivaa ja työtunteja, on sitä vaikeaa kuvailla sanoin, saari on vain koettava! Tämän vuoksi onkin hienoa, että oppimisympäristö on myös kaikille lukion ulkopuolisille opiskelijoille, jotka voivat tutustua saareen osoitteessa http://slurl.com/secondlife/Sotunki/156/130/25

Mikä ikävää, tässäkin tapauksessa saaren luoneet lukion opettajat olivat joutuneet tekemään lähes kaiken suunnittelu- ja toteutustyön omalla ajallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti